Κατηγορίες Blog

Καφές και ασπιρίνη για το hangover.

Posted by espressocafe 15/06/2020 0 Σχόλια Καφές,


Ενα «κοκτέιλ» εναντίον των… κοκτέιλ ανακάλυψαν αμερικανοί ειδικοί. Σύμφωνα με επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Φιλαδέλφειας, ο συνδυασμός καφέ και ασπιρίνης είναι το ιδανικό γιατροσόφι για να αντιμετωπίσει κάποιος τα συμπτώματα της μέθης. Τα τελευταία χρόνια έχουν αναφερθεί δεκάδες πιθανά και απίθανα (από σκέτο νερό, τοστ με μέλι, φρούτα, λαχανικά, βιταμίνες, ακόμη και ωμά αβγά) που είτε μόνα τους είτε συνδυαστικά με κάποια άλλα υποτίθεται ότι απομακρύνουν τον πονοκέφαλο, τη ζαλάδα, το ανακάτεμα στο στομάχι και τα υπόλοιπα συμπτώματα που ακολουθούν την κατανάλωση αλκοόλ.
ΛΟΝΔΙΝΟ. Ενα «κοκτέιλ» εναντίον των… κοκτέιλ ανακάλυψαν αμερικανοί ειδικοί. Σύμφωνα με επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Φιλαδέλφειας, ο συνδυασμός καφέ και ασπιρίνης είναι το ιδανικό γιατροσόφι για να αντιμετωπίσει κάποιος τα συμπτώματα της μέθης. Τα τελευταία χρόνια έχουν αναφερθεί δεκάδες πιθανά και απίθανα (από σκέτο νερό, τοστ με μέλι, φρούτα, λαχανικά, βιταμίνες, ακόμη και ωμά αβγά) που είτε μόνα τους είτε συνδυαστικά με κάποια άλλα υποτίθεται ότι απομακρύνουν τον πονοκέφαλο, τη ζαλάδα, το ανακάτεμα στο στομάχι και τα υπόλοιπα συμπτώματα που ακολουθούν την κατανάλωση αλκοόλ.

Οι αμερικανοί ειδικοί υποστηρίζουν ότι η καφεΐνη σε συνδυασμό με τα αντιφλεγμονώδη συστατικά της ασπιρίνης και άλλων παυσίπονων δημιουργούν έναν πολύ ισχυρό χημικό αντίπαλο απέναντι στην αιθανόλη, το συστατικό του αλκοόλ που προκαλεί τις αρνητικές παρενέργειες.

Αφήστε ένα σχόλιο