Εργοστάσιο Bravi caffe - Ψήσιμο καφέ.

Posted by espressocafe 03/06/2020 0 Σχόλια Καφές,
Σίγουρα η καρδιά της αλυσίδας παραγωγής είναι το ψήσιμο. Θα μπορούσε να ειπωθεί ότι το ψήσιμο του πράσινου καφέ ουσιαστικά γίνεται μεταξύ 200 ° και 240 ° C.
Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, το φασόλι παίρνει τη νέα ζωή, πρώτα υπάρχει μια αισθητή φυσική αλλαγή στον φασόλι. διογκώνεται και αυξάνει τον όγκο του κατά περίπου 60%, επειδή η θερμότητα αναγκάζει τα αέρια να ωθηθούν προς τα έξω. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το φασόλι να μεγαλώνει σε μέγεθος. Το φασόλι χάνει το 10-15% του βάρους του λόγω της απώλειας της υγρασίας και άλλων συστατικών, τα οποία μετασχηματίζονται κατά το ψήσιμο.
Επιπλέον, ο κόκκος του καφέ χάνει την αντοχή του και γίνεται εύθραυστος, έτοιμος να αλεσθεί. Ο καφές επίσης υφίσταται μεταλλάξεις χρώματος. από το γαλάζιο, τα φασόλια γίνονται καφέ. η καραμελοποίηση της ζάχαρης και ο σχηματισμός χρωστικών προκαλούν αυτό.
Μετά το ψήσιμο του καφέ σε μια λεκάνη ψύξης και σε αυτή τη φάση έχει προετοιμάσει το μίγμα χρησιμοποιώντας διαφορετικό τύπο προέλευσης καβουρδισμένου καφέ. Τώρα ο καφές είναι έτοιμος για να συσκευαστεί αλλά πριν πρέπει να ξεκουραστεί σε ειδικό σιλό για τουλάχιστον 48 ώρες.
Οι ιδιοκτήτες (Ettore, Francesco, Gianni και Valeria) ακολουθούν προσωπικά το προσωπικό τους σε κάθε φάση της αλυσίδας παραγωγής, κάθε παρτίδα καφέ υποβάλλεται στον τελικό ποιοτικό έλεγχο πριν από την εμπορευματοποίηση.
 
 

Αφήστε ένα σχόλιο