Οι γυναίκες που πίνουν συχνά καφέ έχουν λιγότερο σωματικό λίπος

Posted by deahellas 09/01/2023 0 Comment(s) Καφές,

 Η επιστημονική μελέτη που συνδέει την τακτική κατανάλωση καφέ με χαμηλότερα ποσοστά λίπους.

Ο καφές είναι χωρίς αμφιβολία ένα από τα πλέον αγαπημένα ροφήματα στον κόσμο και πολλοί «ορκίζονται» στις διεγερτικές και αναζωογονητικές ιδιότητές του, προκειμένου να ξεκινήσουν αλλά και να ολοκληρώσουν δυναμικά και αποδοτικά την ημέρα τους. Πλέον, οι ευεργετικές ιδιότητες του καφέ, συσχετίζονται και με την εμφάνιση χαμηλότερων ποσοστών λίπους, ιδιαίτερα στις γυναίκες.

2-3 ΚΑΦΕΔΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ, ΤΟ ΛΙΠΟΣ ΚΑΝΟΥΝ ΠΕΡΑ!
Οι γυναίκες που πίνουν 2-3 φλιτζάνια καφέ την ημέρα, εμφανίζουν χαμηλότερο σωματικό και κοιλιακό λίπος, σε σχέση με εκείνες που πίνουν λιγότερο ή καθόλου καφέ, σύμφωνα με νέα μελέτη του Πανεπιστημίου Anglia Ruskin που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό The Journal of Nutrition.
Ειδικότερα, από τη μελέτη διαπιστώθηκε ότι οι γυναίκες ηλικίας 20-44 ετών, που ανέφεραν ότι έπιναν δύο με τρία φλιτζάνια καφέ καθημερινά, είχαν 3,4% λιγότερο σωματικό λίπος από τις γυναίκες που δεν έπιναν καφέ, ενώ στις γυναίκες ηλικίας 45-69 ετών, που ανέφεραν ότι καταναλώνουν τέσσερα ή περισσότερα φλιτζάνια καφέ την ημέρα, το ποσοστό ανήλθε σε 4,1%. Συνολικά, για τις γυναίκες όλων των ηλικιών, το μέσο ποσοστό σωματικού λίπους ήταν 2,8% χαμηλότερο για εκείνες που έπιναν δύο έως τρία φλιτζάνια καφέ την ημέρα.
Τα ευρήματα ήταν συνεπή ανεξάρτητα εάν ο καφές ήταν κανονικός ή ντεκαφεϊνέ, μεταξύ καπνιστών και μη καπνιστών, καθώς και μεταξύ όσων πάσχουν από χρόνιες ασθένειες σε σύγκριση με εκείνους που έχουν καλή υγεία.