Άρθρα - Νέα

Ποια είναι τα υποκατάστατα της ζάχαρης ?

Ποια είναι τα υποκατάστατα της ζάχαρης ?

espressocafe 14/07/2021 0
Σακχαρίνη, ασπαρτάμη, στέβια ή κάποια άλλη γλυκαντική ουσία; Μία ερώτηση που όλοι, λίγο ή πολύ, κάνουμε εφόσον δεν μπορούμε να πιούμε σκέτο τον καφέ μας. Τι, όμως, είναι καλύτερο και δεν αλλοιώνει τη γεύση; Οι ειδικοί απαντούν…         Κ...
Περισσότερα...
Shakerato: η καλοκαιρινή ιταλική εκδοχή του espresso

Shakerato: η καλοκαιρινή ιταλική εκδοχή του espresso

espressocafe 15/06/2021 0
Ένας παγωμένος, «χτυπημένος» espresso που μοιάζει πολύ με τον ελληνικό freddo espresso. Όσο και αν ακούγεται περίεργο, η παγωμένη εκδοχή του espresso είναι μια ελληνική εφεύρεση και όχι ιταλική – οι Ιταλοί δεν αγαπούν και τόσο τους κρύους καφέδες...
Περισσότερα...
Αντιμετωπίστε τις αλλεργίες με καφέ

Αντιμετωπίστε τις αλλεργίες με καφέ

espressocafe 09/06/2021 0
Οι αλλεργίες αυτή την εποχή είναι στο πικ τους και για την αντιμετώπισή τους η επιστήμη μεταξύ των διάφορων μεθόδων που μας συνιστά να πίνουμε καφέ. «Η καφεΐνη βοηθά στην καταπολέμηση της υπνηλίας, βοηθά όμως και στην συμφόρηση» αναφέρει χαρακτηριστ...
Περισσότερα...
Ο καφές φέρνει κέρδη. Όχι όμως η καλλιέργεια καφέ

Ο καφές φέρνει κέρδη. Όχι όμως η καλλιέργεια καφέ

espressocafe 31/05/2021 0
Ο καφές φέρνει κέρδη. Όχι όμως η καλλιέργεια καφέ, αλλά η υπεραξία από την επεξεργασία και την προώθηση - Μια νέα μελέτη για το διεθνές εμπόριο καφέ είναι αποκαλυπτική Τα προβλήματα που παρατηρούνται στο διεθνές εμπόριο καφέ  μάλλον δεν οφείλονται σ...
Περισσότερα...