O Giacomo Bologna κληρονόμησε από τον προπάππου του δυο πράγματα: ένα οικογενειακό παρατσούκλι (Braida) και ένα οινοποιείο. Από το 1961 ο Giacomo και η Anna έβαλαν στο οινοποιείο Braida όλη την αγάπη, το μεράκι και την φιλοσοφία της ζωής τους. Ο Giacomo είχε βάλει στόχο να φτιάξει μια Super Barbera και με το Bricco dell’ Uccellone σίγουρα τα κατάφερε. Πρόκειται για μια εκρηκτική βόμβα από Barbera που έχει καταφέρει και έχει κατακτήσει όλο τον κόσμο και φιγουράρει στα πιο ψαγμένα κελάρια.
Ο Giacomo ήταν ο πρωτοπόρος της γενιάς του. Ήταν ο πρώτος στην περιοχή, που αποφάσισε να βάλει σε γαλλικά barrique βαρέλια την Barbera του. Τώρα βλέποντας την πορεία των κρασιών του, και άλλοι ακολουθούν το παράδειγμα του. Το Bricco dell’ Uccellone είναι η ναυαρχίδα του οινοποιείου. Το όνομα του σημαίνει μεγάλο πουλί, και το πήρε από την ψηλή, μαυροφορεμένη κυρία που έμενε στο σπίτι δίπλα στο αμπελοτόπι και έλεγαν πως έμοιαζε, όπως στεκόταν, με πουλί. Η πολύτιμη Barbera του Giacomo, αφού ζυμώσει μπαίνει σε καινούργια γαλλικά barrique (225 lt) βαρέλια για 12 μήνες. Έπειτα εμφιαλώνεται και ξεκουράζεται στη φιάλη για ένα χρόνο. Το αποτέλεσμα είναι ένα πληθωρικό κρασί, με απίστευτη πολυπλοκότητα, φινέτσα και αξιοζήλευτη δομή στο στόμα.
Αν το δοκιμάσεις θα καταλάβεις γιατί είναι το κρασί για το οποίο μιλάνε όλοι.
Συνδυασμοί:
Κρέας και ψητά. Ποικιλίες αλλαντικών, προσούτο, πικάντικα τυριά, και μακαρόνια με κόκκινη σάλτσα. Σερβίρεται στους 16-18°C.
Χρώμα: | Κόκκινο |
Τύπος: | Ξηρό |
Χρονιά: | 2017 |
Αλκοόλ: | 15% |
Προέλευση: | Piemonte, Ιταλία |
Ποικιλία: | Barbera |
Αρώματα: | Κεράσι, βύσσινο, δαμάσκηνο, λεβάντα, μέντα, μπαχάρι, μοσχοκάρυδο, πράσινο πιπέρι, κανέλα, βανίλια, γλυκόριζα, κέδρος, φουντούκι |
Μέγεθος Φιάλης: | 750 ml |
Παραμονή σε βαρέλι: | 12 μήνες |
Θερμοκρασία σερβιρίσματος: | 16°C |
Παλαίωση: | 8+ χρόνια |
Πώμα: | Φελλός |