Το δυναμομετρικό πατητήρι με συσκευή CPS (Constant Pressure System) είναι η απάντηση στις ανάγκες του επαγγελματικού barista της συνεχούς πίεσης του αλεσμένου καφέ στη βάση του φίλτρου.
Πλεονεκτήματα : Απλοποιημένη εκπαίδευση των εργαζομένων και μείωση της πιθανότητας σφάλματος κατά τη συμπίεση.
Η εγγύηση της σταθερής πίεσης προσφέρει στους πελάτες έναν εσπρέσο με αναγνωρίσιμη συνέπεια.
Το συγκεκριμένο πατητήρι έχει σχεδιαστεί μόνο για επαγγελματική χρήση και ως εκ τούτου πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο από εκπαιδευμένο προσωπικό, εξοικειωμένο με αυτές τις λειτουργίες:
Κάθε δόση καφέ πρέπει να πιέζεται μόνο μία φορά πριν χρησιμοποιήσετε το μηχάνημα, διαβάστε προσεκτικά τις ακόλουθες οδηγίες.
Πώς να χρησιμοποιήσετε το πατητήρι CPS Professional:
Τοποθετήστε το μηχάνημα σε σωστή επιφάνεια, κοντά στη μηχανή εσπρέσο.
Τοποθετήστε τη βάση του φίλτρου με τη σωστή ποσότητα αλεσμένου καφέ (μονή ή διπλή) στο φίλτρο.
Χρησιμοποιήστε το μοχλό για να αφήσετε τη μονάδα συμπίεσης να κατεβαίνει απαλά στον καφέ. Είναι υποχρεωτικό να εκτελέσετε αυτήν τη λειτουργία χωρίς να τοποθετήσετε τίποτα μεταξύ της βάσης του πατητηριού και του φίλτρου.
Τραβήξτε το μοχλό προς τα κάτω μέχρι να αισθανθείτε την απελευθέρωση των εσωτερικών εξαρτημάτων και στη συνέχεια τραβήξτε προσεκτικά το μοχλό προς τα πίσω.
Καθάρισμα:
Για να διασφαλιστεί η σωστή λειτουργία συνιστάται να καθαρίζεται το μηχάνημα καθημερινά, ιδίως φροντίζοντας το έμβολο και την επιφάνεια της βάσης.Το μηχάνημα πρέπει να καθαρίζεται χρησιμοποιώντας ένα στεγνό πανί για να αποφευχθεί ο σχηματισμός υπολειμμάτων καφέ που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο τις λειτουργίες του μηχανήματος και την ποιότητα του καφέ εσπρέσο.
Τα μηχανικά εξαρτήματα κατασκευάζονται με σκληρυμένο μέταλλο για να επιτρέπουν επαναλαμβανόμενες ενέργειες. Είναι επομένως απαραίτητο να πραγματοποιείται συντήρηση μηχάνημα κάθε 500.000 ενέργειες για την αντικατάσταση των φθαρμένων εξαρτημάτων: δακτύλιοι Ο, σφαίρες και ελατήρια.Αυτό πρέπει να γίνει από εκπαιδευμένο προσωπικό, οπότε συνιστάται να μην ανοίγετε μόνοι σας το έμβολο.
Διάμετρος βάσης 52 mm και 57,50 mm.